Eigen-Wijs-Er cursus

Leer de Stoïcijnse levenswijze.

Als al onze keuzes vanuit het volwassen bewustzijn worden gemaakt hebben we de Stoïcijnse levenswijze te pakken. Dan ben je vrij van alle negatieve gedachten en emoties, de belangrijkste voorwaarde om gelukkig te kunnen zijn, het wordt in de Filosofie “Gemoedsrust” genoemd. Gemoedsrust, onder alle omstandigheden is de belangrijkste voorwaarden voor gelukkig te kunnen zijn, deze gemoedsrust is geen bestemming maar een levenswijze, de Stoïcijnse levenswijze.

Eigenlijk willen we dit allemaal, vrij zijn van onze negatieve gedachten en emoties zodat we geen onrust en onmacht meer ervaren. Als je weet waarom en waar angst, boosheid, oordelen, schuldgevoel, machtsvertoon en andere negatieve gedachten en emoties vandaan komen, kan je het probleem bij de wortel aanpakken en jezelf hiervan verlossen.

Al voelt alles goed als je jezelf beter kent heb je een makkelijker leven. Als je geen negatieve gedachten en emoties meer hebt en je echt je eigen keuzes zelf kunt maken. Nu maakt een onbewust Systeem bepaalde keuzes vandaar dat het niet altijd echt VRIJ voelt. Je ervaart vaak een spanning in bepaalde situaties, het is niet nodig, het is een onbewust Systeem. Over dit Systeem geef ik uitleg in deze cursus zodat je daarna echt zelf kunt kiezen en dat geeft vrijheid.

Tijdens een vijfdaagse cursus komen we er in verschillende sleutels achter hoe het onbewust Systeem werkt, en vanuit daar kun je keuzes maken vanuit het volwassen bewustzijn.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich persoonlijk wil verdiepen in hoe dit onbewust Systeem werkt. Het brein reageert onbewust vaak nog steeds vanuit het je eigen verleden, dus vanuit je kind bewustzijn. Vanuit je kind bewustzijn heb je een vertekend beeld van de werkelijkheid, het is je eigen waarheid. Als je je verleden niet meer leeft kun je jezelf en anderen objectief zien, vanuit je volwassen bewustzijn. Uitleg is daarom belangrijk als je weet hoe het Systeem werkt gaan veel van je problemen automatisch veranderen, als je na deze uitleg dit Systeem gaat toepassen op jezelf. Je brein bepaalt je zijn, leef niet vanuit je verstand maar vanuit je hart.

Wil je jezelf ontmoeten, in plaats van jezelf steeds tegen te komen.

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes maximaal 7 personen. Er wordt uitleg gegeven over het onbewust Systeem en er is op deze manier voldoende aandacht voor iedere cursist. Deze uitleg is algemeen hoe het Systeem werkt dat onbewust problemen en conflicten geeft in relaties tot anderen. Als je weet hoe dit in zijn werk gaat kun je zelf al heel veel oplossen. Je kunt dit Systeem daarna in je leven toepassen en gaandeweg kom je er zelf achter.

Je hebt een probleem als je denkt dat de ander jouw probleem veroorzaakt en alleen de ander je probleem op kan lossen.

De vijf cursusdagen zijn verdeeld over een periode van 3 maanden, maar in verband met het corona virus kan ik niet de 1.5 meter afstand garanderen en zijn er nu nog geen datums bekent. Informatie hierover, neem gerust contact met mij op.

Voor wie:

 • Voor jezelf, een mooier cadeau kun je jezelf niet geven, hier heb je heel je leven plezier van.
 • Als je zelfkennis op wil doen.
 • Als iets je tegenhoudt om vrij te leven.
 • Als boosheid, angst, verdriet en schuldgevoel je leven beheersen en je deze negatieve gedachten en emoties onder controle wil krijgen.
 • Als je stress ervaart of juist lusteloos bent.
 • Als je wilt weten wat je je kinderen zelf doorgeeft bij het opvoeden.
 • Als je wil weten wat je doorgegeven hebt als je al opgevoed hebt.
 • Als je verantwoordelijkheid wil nemen voor je eigen leven.
 • Als je van verslavingen af wil komen.
 • Als je bewust wil worden van het onbewust Systeem, om anderen zo beter te begrijpen.
 • Als je echt je eigen leven wilt leven en niet je verleden.
Wijzen vaak met één vinger naar de ander, er wijzen dan nog steeds drie vingers naar jezelf en daar kijken we hier naar.

Problemen zitten namelijk allemaal in jezelf, daar ligt de oplossing. Terwijl je deze het liefst buiten jezelf zoekt door naar anderen te wijzen en hun de schuld te geven. Bij De Eigen-wijs-er ga je naar jezelf wijzen, de oplossing zit in jezelf. Deze opleiding is interessant om te gaan zien van jezelf dat je niet je eigen leven leeft maar je eigen verleden.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Kom dus naar De Eigen-wijs-er.