Lezingen

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Preventief bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generatie.

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is en niet ieder vogeltje kan het hoogste lied zingen. Er zijn gladde vogels, pechvogels en slimme vogels of ben je een vogeltje voor de kat? In welke vogel je jezelf herkent, je werd zo gevormd, het is te veranderen. Wordt zo VRIJ als een vogel.

Wordt zo vrij als een vogel.

Vertel over de puzzelstukjes die ik gevonden heb, hoe een Systeem ons gedrag gedeeltelijk bepaalt en onbewust voor veel narigheid zorgt. Als we weten hoe het Systeem werkt kunnen veel problemen voorkomen en opgelost worden. Eigenlijk zou iedereen dit mogen weten. Als we preventief iets willen veranderen dan is het onderwijs een belangrijke eerste stap. Iedereen die in het onderwijs of in de hulpverlening werkt zou van dit onbewust Systeem op de hoogte mogen zijn. Hoe dit Systeem onbewust zijn werk doet, zeker als men elkaars symbolen raakt. We geven nu les of helpen nu mensen vanuit onze eigen zienswijze. Het is en blijft je eigen zienswijze, als we in staat zijn om het objectief te kunnen zien, vanuit het volwassen bewustzijn kijken we heel anders naar mensen. Je begrijpt jezelf beter en dat betekent gelijk dat je anderen ook beter begrijpt.

Als we niet goed kijken, zien we allemaal iets anders.

Lesgeven over dit onbewust Systeem op middelbare scholen zou een verbetering zijn in de gezondheidszorg omdat de meeste psychische- en lichamelijke klachten door dit Systeem ontstaan. Het zou ook een verbetering geven op het gebied van justitie en veiligheid dus voor heel de volksgezondheid. Uitleg over de Afweer-Methode, empathisch vermogen ontwikkelen, leren voelen en ademhalingsoefeningen m.a.w. zelfkennis opdoen. Aan zelfreflectie wordt wel gedaan dan kijk je naar wie je denkt dat je bent, bij zelfkennis kijk je naar wie je denkt dat je bent, dat je dat niet bent. Leren op school wel hoe ons hart, longen, nieren en ademhaling werkt maar we leren niet hoe ons brein werkt. Dit Systeem zorgt juist onbewust voor de grootste problemen in het leven en het wordt ons niet geleerd op school. Het is misschien nog wel belangrijker dan wat we nu op school leren en het geeft gelijke kansen voor ieder kind.

Voor wie:

  • Onderwijs in het algemeen.
  • Alle opleidingen die gericht zijn op het onderwijs, gezondheidszorg en justitie.
  • Bedrijfsleven, hoe lossen we conflicten op de werkvloer op.
  • Bijeenkomsten van organisaties met als thema “Gedrag”.
  • Bijeenkomsten van organisaties met als thema “Verdieping”.
  • Bijeenkomsten van organisaties met als thema ” Conflicten”.

Ken je jezelf dan begrijp je de leerling, de collega en/of de cliƫnt.