Over mij

Kennismaking

Mijn ervaring

Mijn naam is Jolanda Mathijssen, 61 jaar jong, ik heb de opleiding life coach afgerond, maar ik ben vooral ervaringsdeskundige. Ik heb een goede en soms harde leerschool gehad, zowel op persoonlijk vlak en door jaren lang in het kappersvak gewerkt te hebben. Ik heb hierdoor veel mensenkennis opgedaan en mij er zodoende ook voor gaan interesseren en af te vragen waarom doen de mensen zo, waarom gedragen ze zich zo, waarom zijn ze zo? Ik ben me in het menselijk gedrag gaan verdiepen en vond de werking van het bewustzijnsproces wat vaak voor problemen en conflicten zorgt.

Mijn drive

Ik wil graag mensen bewust laten worden dat ze zelf niet altijd schuldig zijn aan de dingen die ze overkomen in het leven. We zijn allemaal door onze opvoeding en omgeving gevormd in ons jonge leven. Ik wil iedereen laagdrempelig leren, hoe we gevormd worden, wat hiervan de oorzaken zijn maar het belangrijkste is nog wat de grote gevolgen hiervan kunnen zijn, terwijl je er zelf niet eens erg in hebt. Zelfbewustzijn, zelfreflectie en kritisch naar jezelf kijken om meer sociale vaardigheden te leren en positief te communiceren. Als we onszelf begrijpen, kunnen we anderen beter begrijpen. Hiermee zou ik graag zoveel mogelijk jong volwassen willen bereiken door hier uitleg over te geven, preventief. Die hebben nog een heel leven voor zich, zodat ze niet in dezelfde valkuil vallen zoals ik en menig ander. Ik heb een bewustzijns proces gevonden zodat er preventief iets kan veranderen alvorens er problemen ontstaan. Daarom wil ik dit bewustzijnsproces gaan onderwijzen en niet alleen voor jong volwassenen. Eigenlijk zou iedereen dit mogen weten, wie loopt er niet tegen problemen en conflicten aan? Dan is dit proces de oorzaak, het brein reageert onbewust nog steeds als het kleine kind van vroeger.

Toen ik in een mindere periode van mijn leven zat ben ik mijn ervaringen in het leven op gaan schrijven en vooral door eerst naar mezelf te kijken, waarom doe ik zo, waarom denk ik zo, waarom ben ik zo. Wat zijn mijn Symbolen, mijn Eigenschappen, mijn Omgevingsboodschappen, wie bestuurt mijn Bus eigenlijk, is het de Automatische-Piloot of ben ik dit zelf?
Al mijn persoonlijke ervaringen en ontdekkingen over het menselijk brein ben ik gaan analyseren en gaan opschrijven en wil hiermee iets gaan betekenen voor andere mensen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een boek: De Eigen-wijs-er, waar ik op dit moment de puntjes nog op de i aan het zetten ben, het bewustzijnsproces wordt hierin beschreven.